Pianoles

Bij Pianoschool Zutphen staat plezier in het pianospelen voorop! Wij begeleiden je zo goed mogelijk in het ontwikkelen van je spel en je muzikaliteit. Natuurlijk vraagt dit oefening.
Onze pedagogische en didactische benadering sluit aan bij de persoonlijke behoeften en kwaliteiten van de leerling. We kijken bij elke leerling welke lesmethode het meest geschikt is. In de les is aandacht voor een goede pianotechniek, noten lezen, ritme, op gehoor spelen, verschillende muziekstijlen en samenspel. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Ook uitvoeren is belangrijk en leuk! Door het jaar heen organiseren wij voorspeelavonden, concerten en samenspel-projecten.
Naast individuele lessen worden er ook duolessen gegeven mits niveau en leeftijd van de leerlingen op elkaar aansluiten.

Opstapfase
Pianoschool Zutphen biedt jonge leerlingen de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze tegen een speciaal tarief kennis te maken met pianospelen. In de Opstapfase kunnen leerlingen tot 12 jaar twee jaar lang duolessen van 30 minuten of individuele lessen van 20 minuten volgen. Zie Tarieven Opstapfase.
In het leslokaal 1
Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat muziek maken een positieve invloed heeft op het concentratievermogen, schoolprestaties en sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind.