Cathelijne Maat

Cathelijne Maat, geboren te Groede in 1978, begon op 6-jarige leeftijd met het volgen van muzieklessen. Met veel plezier speelde ze jarenlang bariton (een blaasinstrument) tot de piano haar wel erg begon te trekken. Vanaf haar elfde kreeg ze dan ook pianoles en de passie voor dit instrument zorgde er al snel voor dat ze het conservatorium als doel voor ogen kreeg. In 1997 werd ze toegelaten tot het conservatorium in Arnhem, waar ze voor docerend musicus afstudeerde met als eindscriptie “Muziekdidaktiek voor jonge kinderen.” In 2004 rondde ze haar master als uitvoerend musicus af en vervolgens studeerde ze nog 2 jaar verder aan het ‘Conservatoire Russe’ in Parijs bij Muza Rubackyte.
Samen met drie zangeressen vormde Cathelijne jarenlang het muziektheaterensemble Xantippe. Momenteel maakt ze deel uit van een aantal vaste ensembles waaronder het duo Ondine (met zangeres Janneke Schaareman), Duo Freijzer & Maat (met celliste Mariette Freijzer) en het Simeonkwartet, een kwartet van vier pianisten. Met deze gezelschappen was ze te zien en te horen op televisie en op radio 4.  Daarnaast concerteert ze met verschillende instrumentalisten en zangers in diverse kamermuziekseries en was ze regelmatig als solist te gast bij orkesten. Sinds 2003 geeft ze met veel plezier pianoles in Zutphen.Cathelijne is artistiek en zakelijk leider van het Hoogtij Festival te Groede ( Zeeuws Vlaanderen) 

Cathelijne: “Mijn passie voor de piano en voor lesgeven combineer ik nu ruim 20 jaar, eerst op de Muzehof, daarna bij Pianoschool Zutphen. Van beginneling tot talentenklas, van klassiek tot pop; ik zie het als een uitdaging in te spelen op ieders niveau en muzikale voorkeur. Het contact met de leerlingen en het intensief bezig zijn met muziek maakt dat ik dit werk met veel enthousiasme doe. Het plezier in pianospelen zoals ik dat zelf ervaar, gun ik iedereen. Het is een verrijking voor je leven en dat geef ik graag mee aan jong en oud. Tijdens mijn pianolessen leer je meer dan alleen pianospelen. Zo leer je bijvoorbeeld alles over het instrument, over hoe je de muziek mooi kunt laten klinken, over ritme en leer je bladmuziek lezen. De sfeer in de les vind ik heel belangrijk. Ik houd rekening met het tempo van de leerlingen zodat ieder zich op zijn/haar gemak voelt, de mogelijkheid heeft om zich optimaal te ontwikkelen en het plezier van pianospelen ervaart.”

Contact: Cathelijne Maat 06 47 51 67 72  mail:cathelijnemaat@yahoo.com