Cathelijne Maat

Cathelijne Maat, geboren te Groede in 1978, begon op 6-jarige leeftijd met het volgen van muzieklessen. Met veel plezier speelde ze jarenlang bariton (een blaasinstrument) tot de piano haar wel erg begon te trekken. Vanaf haar elfde kreeg ze dan ook pianoles en de passie voor dit instrument zorgde er al snel voor dat ze het conservatorium als doel voor ogen kreeg. In 1997 werd ze toegelaten tot het conservatorium in Arnhem, waar ze voor docerend musicus afstudeerde met als eindscriptie “Muziekdidaktiek voor jonge kinderen.” Vervolgens specialiseerde ze zich tot uitvoerend musicus en studeerde ze verder aan het ‘Conservatoire Russe’ in Parijs.
Samen met drie zangeressen vormde Cathelijne jarenlang het muziektheaterensemble Xantippe. Momenteel maakt ze deel uit van een aantal vaste ensembles waaronder het duo Ondine waarmee ze tweemaal op televisie in “de Tiende van Tijl” te zien was, en het Simeonkwartet, een kwartet van vier pianisten. Daarnaast concerteert ze met verschillende instrumentalisten en zangers in diverse kamermuziekseries en was ze regelmatig als solist te gast bij orkesten.

Cathelijne: “Mijn passie voor de piano en voor lesgeven combineer ik nu ruim 13 jaar, eerst op de Muzehof, daarna bij Pianoschool Zutphen. Van beginneling tot talentenklas, van klassiek tot pop; ik zie het als een uitdaging in te spelen op ieders niveau en muzikale voorkeur. Het contact met de leerlingen en het intensief bezig zijn met muziek maakt dat ik dit werk met veel enthousiasme doe.”